Tuesday, July 16, 2013

Sladoled torta "Oreo jagoda senzacija"

                                                                                                                         
Zelite jednostavan, os

vjezavajuc, nepeceni desert. Predlazem vam ovu senzaciju od torte koju sam juce osmislila za specijalnu priliku. Kremasti osvjezavajuci ukus sladoleda od jagoda, slaga i narandzinog soka, sa oreo keksicima i krem sirom kao biskvitom, a sve to preliveno sa toplom cokoladom i slagom…




Sastojci:


  • Sladoled dio- 12 parcadi

  •  3 cups sitno sjeckanih svjezih jagoda
  •  1 konzerva (14oz) zasladjenog kondezovanog mlijeka
  •  1/4 cup soka od narandze ili limuna
  •  250g (8oz) gotovog slaga ili(CoolWhip Whipped Topping)
  • Oreo dio-kora`

  •  250g (22kom) samljevenog Oreo cookies(crnog keksa)
  •  50g putera (sobne temperature)
  •  200g krem sira`(sobne temperature)
  •  1/4 cup narandzinog soka i jos po potrebi
  •  2 kesice slaga za dekorisanje
  •  150g crne cokolade
 

 Priprema:

                                                                                                            
Najprije zdjelu srednje velicine u koju cete da pravite tortu oblozite folijom. Pomijesajte lagano kondezovano mlijeko sa sitno sjeckanim jagodama (jagode ne blendati jer ce biti tecne i pasce na dno), slagom i sokom od narandze. Sipajte u oblozenu ciniju (da ostane mjesta dva prsta odozgo za Oreo koru) i stavite u zamrzivac 2 do 3 sata da se dobro stegne.                             
                                                       
Lagano mikserom umutite krem sir, dodajte puter i samljevene Oreo keksice i sok od narandze, da smjesa bude ujednacena i kompaktna.        
                                                                              
Prevrtanje sladoled torte na tacnu   
                                                                              
Premazite Oreo koru preko sladoleda i vratite u zamrzivac da odstoji najmanje 3 sata. Prije nego sto izvadite sladoled (posle 3 sata hladjenja) u mikrotalasnoj otopite izlomljenu cokoladu. Izvadite sladoled i polako prevrnite na tacnu za tortu. Odlijepite foliju i prelijte svuda sa mlakom cokoladom, ali brzo razmazujte jer se cokolada odmah steze.
                                                       
  Sladoled torta dekorisanje                                                                                    
Vratite jos nekih 15 min u zamrzivac, za to vrijeme  pripremite slag, izvadite tortu, dekorisite po zelji i sluzite. Uzivajte uz jedno parce ove divne torte!                                                                                      
  


         


            


 

                                                          


 

© 2013 Kristina Ilickovic