More Cakes - Torte i recepti

Flourless Chocolate-Almond Cake


 

 

 

 

  Torta od badema sa cokoladom

 

Sastojci

  •  12 kom jaja
  •  320g secera u prahu
  •  180g putera
  •  120g cokolade
  •  1 kasika crne kafe
  •  1 kasika vanilinog secera
  •  300g neoljustenih mljevenih badema i jos za posipanje
  •  100g sjeckanih neoljustenih badema

Priprema

Vrijeme pripreme 120 min
 
    Kora
   Ukljuciti rernu na 350F. Odvojiti od 8 jaja zumanca i bjelanca u dvije posebne cinije. Dobro umutiti bjelanca, da budu kao slag. Pjenasto umutiti 8 zumanaca, 1 jaje i 200g secera . Smanjiti na najmanju brzinu mikser i dodati 200g samljevenih badema, kasiku samljevene kafe i snijeg od 8 bjelanaca. Biskvit ispeci na tihoj vatri, ohladiti i sjeci na tri jednaka dijela.


       Za krem
  1. Na sporetu istopiti cokoladu sa 3 kasike vode, dobro promijesati da masa bude glatka i gusta. Kad je gotovo skloniti po strani da se malo prohladi.
  2. Staviti vodu za kuvanje fila na paru, a u medjuvremenu umutiti 3 jaja sa 120g secera u prahu i vanilin secer. Kad je to dobro umuceno staviti i kuvati na paru dok ne postane gusto. Skloniti i ohladiti.
  3. Pjenasto umutiti 180g putera i dodati u ohladjeni krem od jaja. Dodati otopljenu cokoladu i ostatak mljevenih i sjeckanih badema. Filovati tortu i posuti bademima i dobro ohladiti prije sluzenja.


                                       Raspberry-Chocolate Cheesecake


Strawberry Shortcake

Ice-cream Oreo Cake(No bake cake)

Sladoled Oreo-Plazma Torta

Za sve ljubitelje Plazme, Oreo keksa, sladoleda i cokolade, jedan brz i jednostavan recept za sladoled tortu, koju servirate sa slagom i malinama….:0)!!!

Sastojci

  • 12 parcadi

  •  25 kom oreo keksica (samljevenih)
  •  150g mljevene plazme
  •  200g krem sira (sobne temperature)
  •  100g putera (sobne temperature)
  •  150g crne cokolade
  •  400g gotovog sladoleda od jagode
  •  400g cookie dough sladoleda (ili bilo kojeg drugog)
  •  226g gotovog cool whip slaga
  •  2 cups malina svjezih ili zamrznutih

Priprema

  1. Pjenasto umutiti krem sir, dodati margarin i sve zajedno dobro umutiti. Postepeno dodati plazmu i oreo mljeveni keks, dobro umutiti da bude ujednacena gusta glatka smjesa.
  2. U srednji plastican pravougaoni providni konteiner (ili bilo koju drugu zdjelu ) sipati pola smjese, kasikom dobro i ravnomjerno pritisnuti, to vam je prva kora.
  3. Sladoled cookie dough premazati direktno iz kutije preko kore i ravnomjerno svuda rasporediti. Staviti sve u zamrzivac. U mikrotalasnoj otopiti na par minuta izlomljenu cokoladu uz povremeno otvaranje i mjesanje. Sacekati par minuta samo da se malo prohladi da bude mlaka.
  4. Izvaditi konteiner i brzo preliti sa cokoladom i svuda preko sladoleda razmazati. Vratiti u zamrzivac jos nekih 10 min da se stegne cokolada.
  5. Preko cokolade sipati kasikom malo po malo sladoled od jagode, takodje ravnomjerno rasporediti i vratiti na najmanje sat vremena u zamrzivac da se dobro stegne.
Sluziti sa slagom i svjezim malinama...




Raspberry Meringue Shortcake



Raspberry Cheesecake



Oreo Ice-cream Cake (no bake cake)



Sugar Decoration


White Cake (coconut, crem cheese & white chocolate)






Carrot Cake



Chocolate Peanut-Butter Cake


Carrot Cake

Torta sa sargarepom

Sam naziv vam sigurno zvuci cudno, torta sa sargarepom. Vjerujte mi da se skorije u nasoj kuci torta brze nije pojela...Bila sam i sama skepticna za ovaj recept, ali sam toliko cula o ovoj torti, da sam morala da je probam. Napravila sam je za Thanksgiving Day koji se ovdje slavi  i dobila je odlicne pohvale. Ananas daje posebnu socnost ovoj torti, krem sir taj divan ukus a o ostalom da ne pricam ocijenite i sami...

Sastojci

    suvi sastojci

  •  1 kasicica sode bikarbone
  •  2 kasicice praska za pecivo
  •  2 kasicice cimeta
  •  1 cup kokosa
  •  1 cup oraha(sjeckanih)
  •  1 kasicica soli
  •  2 cups brasna
  •  1 1/3 secera

     mokri sastojci

  •  3 kom jaja
  •  1 cup ulja
  •  1 kasika ekstrata od vanile
  •  1 cup sitno sjeckanog ananasa(konzerviranog)ocjedjenog
  •  2 cups rendane sargarepe
     Krem-Fil
  •  3 cups secera u prahu
  •  500g krem sira (sobne temperature)
  •  100g putera (sobne temperature)

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
   
  •  Ukljuciti rernu da se ugrije na 350F. Podmazati pleh i obloziti dno sa papirom za pecenje.
  • Pomjesatri sve suve sastojke osim secera u posebnu zdjelu i skloniti po strani. Umutiti jaja sa secerom i postepeno dodavati sve mokre sastojke i suve. Sipati u pleh za pecenje i peci nekih 45 min dok cackalica ne bude suva kad probodete koru.
  •  Umutiti puter sa secerom i krem sirom pjenasto. Pecenu ohladjenu koru izrezati po sredini (odlijepiti papir za pecenje) i filovati sa kremom od krem sira po sredini i odozgo. Ja sam posula listicima badema vi mozete ostaviti cisto bijelu ili vec kako sami zelite. Ostaviti najmanje 6 sati u frizider da se stegne... Prijatno! 

Valentine Cake


Red Velvet Cake




Spiced Coffecake




make your own foil stencils
                

No comments: