Amaretto-Almond-Truffles
Sastojci
- Broj osoba:
Priprema
- U serpu dobro ugrijte heavy cream da kratko provri. Prelijte preko dobro usitnjene cokolade i mijesajte dok se cokolada skroz otopi. Ako je cokolada jos u mrvama stavite zdjelu sa cokoladom na serpu kljucale vode, da se skroz otopi na pari.
- Kad je cokolada glatka i kremasta, sklonite po strani, malo prohladite i dodajte liker. Zatim dodajte postepeno kakao i dobro umutite, da nema grudvica.
- Ostavite da se prohladi nekih 10 min, pokrijte i stavite u frizider da se skroz ohladi, nekih sat vremena da bude skroz cvrsto . Vadite kasikom na tepsiji (sa masnim papirom) odprilike da vam budu jednake kugle i stavite jos 10 min nazad u frizider.
- Izvadite iz frizidera i rukama oblikujte u loptice koje cete valjati u listice od badema. Ako su vam loptice mnogo lepljive pospite ruke malo sa kakaom dok ih oblikujete, pa ih onda uvaljajte u bademe.
- Stavite ih u dobro zatvoren konteiner i drzite u frizider do sluzenja...
Za Truffles sa kafom isti nacin pripreme samo umjesto kasike likera stavite kasiku skuvane kafe i sve ostalo isto...